Na noc prawie idealne, będzie wolnowchłanialne - kazeina w twarogu, no i jaja (twaróg oczywiście chudy, i tak jak fukinhot - raczej nie dawaj surowych jaj. Ja wiem, są normy itp ale jednak może się trafić złe jajo i będzie problem). Nie wiem jak Ty, ale ja np. soli bym nie dawał bo nie używam jej praktycznie wogóle jako przyprawy.
aby zastąpić np. ostatni posiłek mógłbyś stosować np. Nitroprogen . Jest to białko uniwersalne, które w składzie ma białko serwatkowe a także składniki białka , które do 6h zabezpieczają mięśnie przed katabolizmem( kazeina wapnia i białko jaja)
[...] bilansie. Btw, kupuj twaróg półtłusty, jest mniej przetworzony od chudego. Oczywiście do tego warzywa mam nadzieję i przede wszystkim unikaj monotonności posiłków. WPC lepiej po treningu, a do pierwszego posiłku daj ze dwa jaja. Lub ilość odpowiadającą Tobie - ważne, aby kcal się zgadzało. Zmieniony przez - Rainerman w dniu 2013-02-04 18:45:39
@autor tematu Nie wiem czy ty sobie jaja robisz ? ^^ Jakie samo carbo ? :) Dieta na dodatki kcal + treningi + aeroby, żeby cie nie zalało. Potem wycinke robisz i podchodzi powolutku pod suchą masę z niskim BF, ale tego nie zrobisz w szybkim czasie ^^
Pierś z kurczaka to nie jedyne źródło białka. Np: jaja kurze mają wysoką zawartość aminokwasów egzogennych. Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-09-01 12:15:10
[...] - 77,5 g; * Tłuszcz - 3,8 g; * Węglowodany - 5,7 g; 100% whey: Wartość energetyczna 1610 kJ / 385 kcal Białko 75 g Węglowodany 7,8 g w tym cukry: 5,9 g Tłuszcze 5,9 g ponadto SP to WPC i albuminy jaja a 100% to WPC i WPI (koncentrat+izolat) wzialbym 100% Whey'a Zmieniony przez - Siodema w dniu 2009-02-24 19:00:50
1) jaja kurze jak surowe to odpada 2) blender albo mikser 3) Mleko ok w niewielkich ilościach chyba że nie trawisz laktozy, imo lepsiejszy Kefir lub maślanka naturalna
Gumis- co do jajek, to starajcie sie jesc cale jaja. nie ma sensu marnowac zoltek To w nich znajduja sie cenne skladniki, maja wiecej bialka , oraz sa zdrodlem zdrowych tluszczy Pozdrawiam Zmieniony przez - góra-forte w dniu 2008-01-21 15:03:48
masz przeciez inne zrodla bialka - nie musisz jesc ciagle tego samego ja swojego czasu tez tak mialem, na dwa lub trzy tygodnie odpusc sobie jajka, zrob mala przerwe lub jedz je w innej postaci (jajecznica, omlet, jaja na miekko). Alternatywa jaj moze byc np. tunczyk/kefir/jogurt naturalny/ryba
Jacquess z tego co wiem temperatura ścinania białka jaja kurzego jest wyższa niż białka w organizmie ludzkim bo taką właśnie przedstawiłeś.Nie byłem pewnym do końca bo to gdzieś tam dawno przyswojona wiedza ale teraz znalazłem na necie: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/jajo---calosc-doskonala,882_661.htm [...]
rozklad ma porównywalny do twarogu tłustego. Wiejski jest lepszym wyborem niz sklepowy, niemniej jednak porcja dziennie w zupelnosci wystarczy. Celuj w lepsze źrodla bialka: mieso,ryby, jaja, owoce morza
duzo ryzu/kaszy/makarony miesa/jaja/twarogu oliwy/orzechow i duzo warzyw to tak w skrocie liczysz zapotrzebowanie kcal,rozkladasz na 5-6posilkow i ukladasz dietke wszystko masz napisane w postach podwieszonych tych pogrubionych
[...] mleko i sery. Do produktów zakwaszających należą takie produkty, które zawierają pierwiastki: fosfor, siarka, chlor. Generalnie są to produkty zwierzęce, czyli mięso, jaja, ryby. Produkty zbożowe również zaliczamy do produktów zakwaszających, wyjatek stanowi tylko kasza jaglana która jest lekko alkalizująca (wg. moich informacji). buryxon [...]
Ja zjadłem własnie prawie 100g białka jaja gotowanego i kawałek piersi gotowanejz kurczaka który mi został z obiadu ok 50g do tego 2pomidorki,możesz ogórek również. Zmieniony przez - karol2622 w dniu 2008-07-08 22:25:29